U trendu

U zemlji Meklaudovih ćerki

Sigurno ste pratili ili pratite televizijsku seriju „Meklaudove ćerke“. A ako ste zaista obožavalac, ovo je prava poslastica za vas! Evo čega su se Australijanci dosetili.
U pitanju je turistička tura u zemlju Meklaudovih ćerki. Zašto bi samo Holivud imao ture za obilazak čuvenih filmskih studija kada to može da ima i Australija?! Ukoliko želite da saznate gde je i kako sniman ovaj serijal, vreme je da se uverite na licu mesta.
Agencije nude turu razgledanja autobusom ili kombinovanu turu s malo pešačenja, po svačijem ukusu. Ipak se odlučite da izađete iz autobusa i udahnete malo pravog vazduha australijskog sela.
Ova ekskluzivna tura je fantastična prilika da obožavaoci vide lokacije gde je snimana čuvena serija, i to u udobnosti sopstvenog automobila i u sopstvenom stilu. Za ovu priliku dobićete i svog vodiča, kome ćete moći da postavljate razna pitanja o seriji. Organizatori tvrde da je tura pogodna i za porodice s malom decom. A evo kako sve to izgleda.
Prva je vožnja do centra grada poznatog iz serije kao Gungellan. Bez brige, kada krenete na put, vodiči će vam obezbediti i mape radi lakšeg snalaženja. U gradu ćete se susresti s lokalnim vodičem, a potom ćete krenuti stopama zvezda iz serije. Lokalni vodič će vam pokazati mnogobrojne lokacije koje ćete prepoznati iz serije. Sledi obavezno zaustavljanje kod benzinske pumpe, i to ne samo da biste natočili gorivo. I čuvena „Truck Stop“ bila je poprište mnogobrojnih događanja. Posle napornog razgledanja, sledi mali predah, a gde drugde nego u Gungellan hotelu? Tu možete probati čuveno australijsko pivo i odigrati partiju bilijara, baš kao u seriji. Nakon odmora sledi još jedna šetnja po gradiću. A onda počinje prava zabava! Uđite u kola i pratite vodiča do srca zemlje Meklaudovih ćerki. Ući ćete na imanje na kome je snimana serija – čuveni „Drovers Run“. Nažalost, poseta samim lokacijama snimanja nije dozvoljena. Bez obzira na to, moći ćete da uživate u prelepoj prirodi, kojoj ste se oduvek divili gledajući seriju. Zato ne zaboravite svoj fotoaparat ili kameru. Na kraju uzbudljivog dana možete probati večeru u malom kantri klubu. Ujutru vas čeka jutarnji čaj, pa sve iz početka.
Pored toga što ćete razgledati lokacije povezane sa samom serijom, vodič će vam ispričati nešto i o istoriji Light regiona u južnoj Australiji, koji se nalazi na sat vremena severno od Adelaide i gde se nalazi pomenuto imanje. Dakle, tura neće biti samo zabavna već i poučna. A kakvo bi to putovanje bilo da nema razglednica i suvenira? Naravno, i to možete nabaviti. Pošaljite kući razglednicu s ovog neobičnog putovanja po Australiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.