U trendu

U2 pozdravili Klintonove i Springstina na koncertu u Njujorku

Rok grupa Ju Tu (U2) je u njujorškom Medison skver gardenu, na kraju svoje turneje po Severnoj Americi, imala veoma uvažene goste – političarski par Bil i Hilari Klinton, kao i rokera Brusa Springstina.

U noći između petka i subote, na koncertu kojim je završen niz od osam nastupa U2 u Medison skver gardenu, pevač Bono Voks je pozdravio „četrdeset drugog predsednika SAD“ Bila Klintona i odao mu počast zbog pomoći da se devedesetih godina prošlog veka okončaju sukobi u njegovoj rodnoj Irskoj.

Bono je potom pozdravio i bivšeg predsednika i njegovu suprugu Hilari Rodam Klinton, koja je ušla u predsedničku trku, za njihove napore u borbi protiv bolesti HIV/side.

U2 su svirali više od dva sata a hiljade posetilaca su pevale njihove klasike „Pride (In The Name Of Love)“ i „Sunday Bloody Sunday“.

Klintonovi su dobili topao aplauz, ali pravu bura oduševljenja došla je na bis, kada je grupa izvela na pozornicu starog prijatelja, Brusa Springstina, koji im se, sa akustičnom gitarom, pridružio u izvođenju „I Still Haven’t Found What I’m Looking For“ i obradi standarda Bena E. Kinga „Stand By Me“.

I Klintonovi i Springstin imaju tesne veze sa U2. Bono se pojavljivao na dešavanjima u organizaciji Zadužbine Klinton, dok je Springstin 2005. godine uveo irsku grupu u Hol slavnih rokenrola. Takođe je zamenio Bonoa na koncertu U2 kada se pevač oporavljao od svog pada sa bicikla u Central parku.

Njujorškim koncertima završena je severnoamerička turneja U2 nazvana „Innocence & Experience“ a na kojoj bend promoviše svoj poslednji album „Songs Of Innocence“.

Grupa najesen nastavlja turneju po Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.