Učenicima pomoću balona dočarala porođaj, snimak pogledalo 5 miliona ljudi

Bruk Bernal učenicima srednjih škola predaje porodičnu medicinu, a među temama koje obrađuje je i porođaj.

Za taj čas je osmislila prilično slikovitu demonstraciju s lopticom za stoni tenis i balonom. Ukratko, lopticu koja predstavlja bebu ubaci u balon, a onda je kroz otvor balona gura napolje.

@brookeebernal

My all time favorite lesson! #baby #pregnant #laboranddelivery #fyp #teacher #teachersoftiktok

♬ original sound – Brooke

Kako je otkrila za BuzzFeed, ideju je dobila na Fejsbuku.

„Jedna nastavnica objavila je da ona porođaj tako objašnjava svojim učenicima i dopalo mi se. Ne znam ko se ovog prvi setio, ali svaka mu čast na kreativnosti“, rekla je.

Nakon što je objavila snimak demonstracije na TikToku, brzo je postala viralna i skupila pet miliona pregleda.

„Demonstracija ne uznemirava previše moje učenike, najviše ih zaintrigira kako loptica stane u balon i kako se on toliko rastegne bez pucanja. Ovo je dobro vizualno pomagalo. I jasno je da beba neće izleteti preko sobe poput loptice. Mislim da im je ovako jasnije nego da im prikazujem snimke porođaja“, rekla je.

Dodala je da joj nikad balon nije puknuo na času, ali se događalo da loptica zapne, što iskoristi kao dokaz za to koliko je porođaj težak.

Zanimljivo je da je ona trenutno treći put trudna, a ističe da je važno mlade upoznati s procesom rađanja.

„Moj muž nije imao pojma kako izgleda porođaj kad sam prvi put bila trudna, nije mi verovao kad sam mu sve ispričala. Zbog toga svojim učenicima želim da dam osnovno znanje, kako bi se devojke osećale sigurnije kad jednog dana ostanu trudne i kako bi bili odlična podrška nekome ko je u drugom stanju i čeka porođaj“, dodala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.