U trendu

Uhapsili ga zbog vožnje u pijanom stanju, uopšte nije pio – bolnički nalaz šokirao sve

Jedan 46-godišnjak kojeg je policija u Severnoj Karolini privela zbog vožnje u pijanom stanju imao je alkohol u krvi, ali uopšte nije pio.

On je uhapšen i odveden u bolnicu nakon što je odbio da uradi alkotest kada je rekao policiji u da nije pio.

Ali, nakon hapšenja je otkriven neobičan poremećaj od kojeg pati – njegov stomak proizvodi – pivo.

Testiranje je pokazalo da je on u organizmu imao ekvivalent od 10 alkoholnih pića i dijagnostikovan mu je sindrom koji se zove „auto-pivara“ (ABS), stanje zbog kojeg želudac stvara visoki nivo kvasca. ABS takođe poznat kao sindrom fermentacije u crevima, nastaje kada gljivice u gastrointestinalnom traktu pretvaraju ugljene hidrate u alkohol, prenosi „Dejli rekord“.

Nesrećni čovek, koji nije imenovan, rekao je lekarima da već tri godine doživljava netipične promene ličnosti – uključujući depresiju, zbunjenost, gubitak pamćenja i agresivno ponašanje, zbog toga je uzimao i antidepresive.

Gastroenterolog dr Fahad Malik iz Medicinskog centra sa Univerziteta Ričmond u Njujorku, koji je lečio čoveka primenom anti-gljivičnih terapija i probiotika, rekao je da je moguće da su mu antibiotici izazvali ovaj sindrom.

– Policija, lekari, medicinske sestre, pa čak i njegova porodica, rekli su mu da ne govori istinu i da se sigurno u tajnosti opija – rekao je doktor.

Ćovek sada ne uzima antidepresive, vratio se na posao i konačno živi normalnim životom, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar