U trendu

Ukraden pa pronađen

Ukradeni totemski stub pronađen je na oko 480 kilometara od mesta nestanka.
A ova vest nam dolazi iz grada Sijetl, iz države Vašington, iz Sjedinjenih Američkih Država.
Predstavnici policije su izjavili da je 5,5 metara visok totemski stub ukraden iz gradskog parka u zapadnom Sijetlu, ali i da je potom pronađen, i to na oko 480 kilometara od mesta događaja. Naime, ovaj totemski stub pronađen je u susednoj američkoj državi – Oregonu.
Lokalne novine "The Seattle Times" izveštavaju da je jedan 69 godina star stanovnik zapadnog Sijetla praktično doveo istražitelje do pronalaska ovog totemskog stuba. Predstavnici policije su dodali da je on sa sobom poveo čitavu ekipu s kranom pomoću koga su uspeli da podignu totem. Međutim, nije baš najjasnije da li je njegova ekipa znala da ovaj čovek nema dozvolu da uzme ovaj totem.
Prošle nedelje je primećeno da totemski stub nedostaje. Rotari klub iz zapadnog Sijetla donirao je totemski stub gradu još 1976. godine i procenjeno je da bi zamena ovakvog stuba novim koštala oko 75.000 dolara.
Na zahtev istražitenja iz Sijetla zvaničnici u državi Oregon otišli su na adresu koju im je dostavio 69 godina star čovek iz ove priče i pronašli stub koji je bio pričvršćen na prikolici za brodove na jednom parkingu u blizini grada Salema.
Predstavnik za štampu policije grada Sijetla, Mark Džemson, kaže da je totemski stub pronađen neoštećen uprkos svemu i da detektivi sastavljaju krivičnu prijavu protiv ovog 69-godišnjaka za krađu koju će predati tužilaštvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar