U trendu

Ulica u Teksasu dobila ime po Dejvidu Bouviju

Jedna ulica u Ostinu, američkoj saveznoj državi Teksas, koja je nosila ime po lokalnom junaku Džejmsu Bouviju, preimenovana je u ulicu Dejvida Bouvija, legendarnog britanskog muzičara koji je preminuo 10. januara u 70. godini, preneli su danas lokalni mediji u SAD.

Gradjani Ostina prijavili su u sredu kao čin vandalizma improvizovanu tablu na kojoj piše „David Bowie Street“, ali je gradonačelnik Stiv Adler odmah reagovao na društvenim mrežama rekavši da je na osnovu ideje Bouvijevih fanova odlučeno da ulica zaista promeni ime i dobije naziv po britanskom kultnom umetniku.

„Iako originalni naziv ulice odaje priznanje teksaškom heroju, gradjani Ostina treba da evoluiraju i novi naziv ulice bio bi najbolja potvrda te promene“, navodi se u peticiji Bouvijevih fanova.

Bouvi, čije je pravo ime bilo Dejvid Džouns, sam je promenio ime u Bouvi kako ga ne brkali s drugim istoimenim pevačem iz pop grupe „Munkiz“.

Tadašnji mladi Britanac odlučio se za umetničko Bouvi prema „nožu Bouvi“, koji je koristio teksaški junak Džejms Bouvi u čuvenoj bitci kod Fort Alama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.