U trendu

Uradite ovako i na prirodan način držite komarce podalje od vas

​Ujedi komarca su uglavnom bezazleni i ne izazivaju ništa sem crvenila na koži i svrab, ali u zavisnosti od podneblja, negde ujed komarca može da izazove ozbiljnije posledice.

Ti komarci mogu da budu nosioci određenih bolesti, kao što je recimo malarija ili bolest Zapadnog Nila. Ovi komarci se obično nalaze u južnijim delovima sveta pa je najbolje da koristite sve što je potrebno kako biste se zaštitili od ujeda.

Neke od najefikasnijih metoda su i najprirodnije:

Pokrijte se

Prvo što možete da uradite jeste da se prekrijete odećom kada idete na mesta gde ima komaraca kao što su reke, šume, jezera…

Nosite odeću svetlih boja

Odeća koju nosite najbolje je da bude u svetlim bojama jer komarce privlače tamne boje kao što su plava i crna. To je zato što tamna odeća upija više toplote dok svetla odeća odbija toplotu.

Komarci imaju znatno izraženiji osećaj za toplotu pa su prirodno više privučeni predmetima koji odišu većom toplotom.

Pijte limunadu

Limunada i sva ostala citrusna pića su prirodna odbrana od komaraca. Izrazito jak miris limuna smeta komarcima pa se preporučuje da svakodnevno pijete citrusna pića kako biste sprečili ujede.

Citrusna ulja

Ukoliko želite da se odbranite od komaraca dobra ideja je da raspršite u vazduhu eterična ulja limuna ili eukaliptusa. Za ovaj trik kažu da zaista deluje.

Od ulja čajevca, lavande i peperminta prave se sprejevi protiv uboda insekata koji uspešno odbijaju štetočine i do 7 sati, prenosi Avaz.ba

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar