Ušao je u legendu

Pre malo više od 100 godina, tačnije početkom 1901. godine, prvi automobil fabrike Dajmler-Motoren-Gezelšaft (DMG) kupio je Emil Jelinek, biznismen iz Nice, rođen u Lajpcigu. On je bio veliki zaljubljenik u automobile i često je učestvovao na trkama, a postao je zastupnik DMG-a. Ubrzo je Jelinek rukovodstvu DMG-a i glavnom inženjeru Vilhelmu Majbahu postavio složen zadatak: da konstruiše i napravi potpuno nov, lagan, brz i bezbedan automobil koji će nositi ime njegove desetogodišnje ćerke – Mercedes. Odmah mu je uplatio 550.000 zlatnih maraka za prvih 36 vozila. Prevedeno na današnje uslove, to je impozantnih tri miliona evra. Njegova porudžbina je u tom trenutku premašivala trećinu godišnje proizvodnje DMG-a, dok bi danas za isti novac dobio stotinak mercedesa C 200, neznatan deo dnevne produkcije modela sa trokrakom srebrnom zvezdom moćne nemačke fabrike.

Prvi mercedes predstavljao je finale velikog posla započetog nekoliko decenija ranije u pionirskim radovima Karla Benca i Gotliba Dajmlera. Sticajem čudnih okolnosti, oni se nisu sreli, iako su došli do sličnih otkrića i zaključaka. Benc je kreirao u Manhajmu svoj automobil benc, dok su Dajmler i Majbah u Kanštatu radili na projektu – dajmler. Tek 1924. godine oni sedaju za sto i sklapaju dogovor kojim su utvrđeni zajednički interesi. Udružili su se dve godine kasnije, kada je zvanično nastala fabrika Dajmler-Benc, a sva vozila napravljena u njenim pogonima dobijaju oznaku – Mercedes-Benc.

Od tada počinje put uspeha. Iz proizvodnih hala pojavljuju se sve savršeniji automobili, poput prestižnog SSK, elegantnog 540 K i legendarnog 300 SL. Početkom šezdesetih godina automobili fabrike iz Štutgarta podižu stepen bezbednosti na nivo koji postaje takozvani domaći zadatak za sve ozbiljne fabrike automobila. Ne treba zaboraviti da je Mercedes prvi uveo dizel motore za pogon putničkih automobila, bezbednosnu karoseriju, BAS kočioni servo uređaj, ABC sistem protiv blokiranja točkova prilikom naglog kočenja, EPS uređaj za stabilizaciju vozila, SBC senzorsku kontrolu kočenja, ABC aktivno oslanjanje, keramičke kočnice, vazdušne jastuke i niz drugih stvari.

Od prve narudžbine do danas sa proizvodnih traka Mercedes-Benca sišlo je više od 20 miliona automobila. Trenutno, procenjuje se, svetskim drumovima krstari desetak miliona vozila. Šta bi na sve to rekla Emilova ćerka Mercedes?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.