U trendu

Uskoro letećim taksijem na posao (video)

Nemački leteći taksiju mogu da prevezu do četiri putnika brzinom od 120 kilometara na čas na udaljenost do 100 kilometara, saopštio je časopis „Trevel end lejžr“.

Te taksije nazivaju „SitiErbas“, njima se daljinski upravlja i rade na struju, navodi časopis.

Kreatori letećih taksija se nadaju da će u bliskoj budućnosti prevoziti ljude u gradovima, omogućujući im da zaobiđu saobraćajne gužve.

​Svaka letelica opremljena je sa četiri propelera. Za njihovo kretanje nije potreban pilot. U uslovima fizičkog distanciranja ovo je važna prednost u odnosu na regularan taksi. Prednost letećeg taksija je i što je maltene nečujan.

Međutim, ove tiše letelice nalik dronovima neće zameniti helikoptere na nebu, jer ne bi bile baš praktične za razgledanje ili putovanje izvan grada.

Prosečno putovanje letećim taksijem ne bi trebalo da traje više od 15 minuta, ističe „Biznis insajder“ i dodaje da svakako „pobeđuje“ sedenje u saobraćajnoj gužvi na putu do posla.

Ova vozila su prvi let izvela u Nemačkoj u decembru 2019. godine, nakon što su uspešno prošla testiranje. Za sada nema preciznog datuma njihovog puštanja u rad.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar