U trendu

Uspostavlja se saobraćaj od stanice Pančevački most do Ovče

Danas od 14 časova uspostavlja se saobraćaj vozova na novoj dvokolosečnoj pruzi, između stanica Pančevački most i Ovča, saopšteno je iz preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“.

Pored modernizovanih stanica Krnjača i Ovča, kao i stajališta Sebeš, putnicima će biti omogućeno korišćenje novoizgrađenog stajališta Krnjača most, koje je opremljeno savremenim, međukolosečnim peronom sa nadstrešnicom.

U sklopu unapređenja i modernizacije železničke infrastrukture i transporta, radovi na izgradnji drugog koloseka na deonici Pančevački most – Pančevo Glavna, dužine od 14,858 kilometara, privode se kraju.

Ta deonica je deo magistralne pruge Beograd Centar – Pančevo Glavna – Vršac – Državna granica, koja je od vitalnog značaja za međunarodni i nacionalni saobraćaj, jer povezuje Panevropski saobraćajni Koridor H sa Panevropskim Koridorom IV, na delu koji prolazi kroz Rumuniju.

Po završetku svih radova na izgradnji drugog koloseka, pruga od Beograd Centra do stanice Pančevo Glavna biće dvokolosečna i elektrificirana, što će doprineti skraćenju vremena vožnje vozova, povećanju propusne moći pruge i biće obezbeđeni uslovi za saobraćaj vozova brzinama do 120 kilometara na sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.