U trendu

Uz sjaj sveća

Tanani odsjaj sveća, opojni miris četinara i začina… Napravite venčić koji je postolje za sveće i počnite da se pripremate za veselje. Evo nekoliko primera.

U Nemačkoj je običaj da se četiri nedelje pre katoličkog Božića svake nedelje pali po jedna sveća. Uzmite četiri velike sveće i oko njih napravite venčić od zimzelenih grančica. Sveće postavite u niz ili ih poređajte u krug. Aranžman postavite u široku i plitku posudu i ukrasite svežim granama bora, kriškama pomorandže i lešnicima. Tako bi izgledao jedan venčić u crvenim i zagasitim tonovima.

Ako ste poželeli nešto u zelenkastim tonovima, onda je „dah šume“ baš za vas. Venčić od svežih četinarskih grančica postavljen je na etažni poslužavnik. Zelene sveće i šišarke nanizane su na žicu i pričvršćene. Tu se nalaze i jelkice napravljene od šperploče obojene u zeleno i ukrašene širokom zelenom trakom.

Aranžman pod nazivom „poezija u roze boji“ je baš u trendu. Izuzetno je lep i bez trunke kiča. U centru venčića nalazi se posuda sa svežim cvetovima ruža postavljenim u ikebanu koja je prethodno snabdevena vodom. Sunđer treba stalno kvasiti ili, ukoliko želite, možete ostaviti ruže da se osuše. Oko ruža stavite sveće, kuglice i trake u istoj ružičastoj boji.

Na sto možete staviti i crveno-bele zvezdane trenutke (ovaj stoni ukras će definitivno obradovati vaše ukućane i goste): venčić od četinara ukrasite trakama od tkanine sa karo desenom i uvežite mašnice. U sredinu postavite i velike crvene sveće, a zatim sve ukrasite sitnim kolačima u obliku zvezdica.

Jedno je ipak najvažnije: dok se pripremamo za praznike, bitno je da se raduju i odrasli i deca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.