Uživanje u poznom letu

Vratili ste se s odmora i sada možete da uživate u svojoj bašti. Dobro bi bilo da još jednom sve postavite u prvi plan. Konačno pred nama stoje lepi dani poznog leta, a gde se može bolje uživati nego usred šarenila boja i sjajnih listova!
Prve dve nedelje septembra su idealno vreme da se zameni prohujalo letnje cveće, kao i da se urede terasa i bašta. Sada je izbor jesenjih cvetnica kao što su hrizanteme, vres, ciklame i zvezdan najveći. Bundeve, bobice i druge plodove aranžirajte u lepe dekoracije pored mesta za sedenje i na ulazu u kuću. Tu su i dugovečne jesenje perene koje dobro podnose zimske uslove. Žednjak, purpurni zvončić i mlečika mame čarobnim kombinacijama. Zasadite cvetnice s lisnodekorativnim biljkama i ukrasnim travama kao što je penisetum. Što pre letnje zvezde dospeju u saksije, to bolje. Tada imaju dovoljno vremena da se adaptiraju pre nego što nastupe hladne noći. Jedan savet: gusto zasadite biljke jednu do druge kako bi zemlja duže zadržala vlagu.
Probajte ovu perfektnu mešavinu: uz prljavoroze boju žednjaka jarkocrveni listovi purpurnog zvončića prave prelep kontrast. Perasti tipac blista na suncu, grane bršljana i filigranski izdanci mulenbekije okružuju saksije.
Ovi saigrači čine pravi srebrni sjaj na terasi: purpurni zvončići blistavog metalnog sjaja, žalfija, kari, snežna krajcarica, crvena ivica i ružičasta cvetajuća prunela.
Topli dani poznog leta idealni su za baštenske svečanosti. Na svakom koraku mogu se sresti dekorativni elementi, kao što su zreli plodovi, bobice, cvetovi dalije, bundeve i kestenje. Svi se oni mogu lepo aranžirati za tren oka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.