U trendu

Uzmu bolovanje kako bi otišli na fudbal

Najsujeverniji fudbalski navijači su Italijani, a više od trećine ljudi uzme bolovanje kako bi prisustvovali utakmici svog kluba, pokazalo je istraživanje kompanje Masterkard.

U istraživanju „Izveštaj o navijačkim strastima“ učestvovalo je 5.017 ispitanika u 11 evropskih zemalja – Engleskoj, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Turskoj, Rusiji, Švedskoj, Portugalu i Mađarskoj.

Kompanija Masterkard, koji je jedan od glavnih sponzora Lige šampiona, obavila je istraživanje povodom finalne utakmice tog takmičenja između Juventusa i Barselone, 6. juna u Berlinu.

Prema rezultatima, navijači u Italiji, njih 73 odsto, su sujeverniji po pitanju fudbala od bilo koje druge evropske nacije.

Skoro polovina Italijana, 47 odsto, oblači neki „talični“ odevni predmet tokom meča, 20 odsto insistira na tome da sedi na istom mestu tokom svake utakmice, a 13 odsto jedu ili piju istu hranu ili piće.

Više od 40 odsto Španaca je takođe priznalo da nosi srećnu odeću, a najmanje sujeverni navijači u Evropi dolaze iz Portugala, gde samo 23 odsto gaji bilo kakvo sujeverje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.