Varadkar se izvinio jer se u šali osvrnuo na seksualni skandal Bila Klintona

DABLIN – Irski premijer Leo Varadkar izvinio se što se u šali osvrnuo na seksualni skandal bivšeg predsednika SAD Bila Klintona tokom govora u Vašingtonu pred novom klasom stažista na Kapitol Hilu.

Varadkar, poznat po tome da se ne drži striktno govora, pričao je okupljenima o vremenu kada je bio stažista u Vašingtonu na kraju Klintonovog drugog mandata, kada su neki roditelji, kako je rekao, imali razloga za zabrinutost zbog onog što se događalo sa stažistima u Vašingtonu, preneo je briselski portal Politiko.

Aluzija je izazvala malo smeha, nekoliko uzdaha i brzo izvinjenje preko njegovog zvaničnog portparola.

Varadkar se, rekao je portparol, sećao svog vremena u Vašingtonu kao stažiste pre 23 godine.

Dao je neprimerenu primedbu zbog koje žali i izvinjava se za bilo kakvu uvredu koja je upućena bilo kome, dodao je njegov portparol.

Bill Klinton je opozvan 1998. godine pod optužbom za lažno svedočenje i ometanje pravde, u vezi sa optužbama da je lagao pod zakletvom o aferi sa stažistom Bele kuće Monikom Levinski.

Bil Klinton je 1998. godine opozvan od strane Predstavničkog doma, postajući drugi američki predsednik koji je opozvan, nakon Endrjua Džonsona.

Opoziv se zasnivao na optužbama da je Klinton počinio krivokletstvo i ometanje sudskog postupka u svrhu prikrivanja svoje afere sa Monikom Levinski, 22-godišnjom stažistkinjom u Beloj kući.

Senat ga je oslobodio i on je završio je svoj mandat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.