U trendu

Vau! Umetnik pravi umetnička dela – na lišću! (foto)

Ne postoji pravi ili pogrešni način bavljenja umetnošću. Svako može da stvori bilo šta što voli koristeći bilo koji oblik, medijum, materiju ili platno koje želi.

View this post on Instagram

「キリンの保育園」 生まれたばかりの子キリンは大人達みんなでお世話🦒 群れの中に「クレイシ」と呼ばれる保育所があって、母キリン達が代わる代わる共同で面倒を見るんだとか。 今回は葉っぱの切り絵を始めた頃に使ってたアオキの葉のまだら模様をキリンの斑点に見立てて使ってみました。 #切り絵 #切り絵アート #切り絵作家 #papercut #papercutting #papercuttingart #葉っぱ #葉っぱアート #leaf #leaf🍃 #leafart #きりん #キリン #キリンの赤ちゃん #giraffe #giraffes #giraffelife #giraffeart #giraffefamily #giraffebaby #発達障害 #adhd #adhdart #adhdartist

A post shared by リト@葉っぱ切り絵 (@lito_leafart) on

I zato je branje ovih stvari za sebe umetnost. Junak današnje priče, inspiraciju za svoju umetnost, potražio je u prirodi.

Japanski umetnik koji na Instagramu nosi ime „Lito Leaf art“ ima vrlo specifičan medij i stil stvaranja svoje umetnosti. „Ne može se listati“ reč koju čovek pronađe kada pokušava da ih opiše. Ovi izrezi koji su napravljeni od lišća su zaista veličanstvena umetnost.

Unutar lišća živi čitav drugi svet prepun čudesnih simpatičnih životinja, idiličnih motiva, između ostalog i povremenih referenci na popularnu kulturu. Nepotrebno je reći da je za njihovo stvaranje potreban čitav niz pedantnih i detaljnih radova. Umetnik priznaje da je to odličan način da se nosi sa ADHD-om.

Pomaže mu u smanjenju distrakcije tako što mu omogućava da se usredsredi na jednu stvar. Ova praksa mu se toliko dopada da se trudi da to radi svakodnevno.

– Pre nego što sam započeo sa rezanjem listova, bavio sam se sečenjem papira, ali nisam mogao da privučem mnogo pažnje. Bio sam šokiran kada sam video rad španskog umetnika za rezanje lišća, što me je takođe podstaklo da započnem  da stvaram i na lišću – rekao je umetnik.

Njegova skromna, sitna i simpatična dela postigla su veliko interesovanje kolega Instagramera, a Lito već ima skoro 33.000 pratilaca. Tokom godina, japanski umetnik stvorio je stotine malih verzija svojih izreza i ne planira da se zaustavi u skorije vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar