U trendu

VB: Počeo postupak protiv Asošijeted njuzpejpersa, princ Hari se pojavio u sudu

LONDON – Britanski princ Hari nenadano se danas pojavio u Visokom sudu u Londonu pošto je počeo pravni postupak u slučaju u kome su on i grupa poznatih ličnosti podneli tužbu protiv izdavača lista „Dejli meil“ zbog višegodišnjeg navodnog prisluškivanja telefona i kršenja privatnosti.

Hari, mlađi sin kralja Čarlsa, podneo je tužbu protiv Asošijeted njuzpejpersa, kao i pevač Elton Džon, njegov suprug i režiser Dejvid Furniš i glumice Elizabet Harli i Sedi Frost, preneo je Rojters.

Princ Hari, koji je doleteo iz svog doma u Kaliforniji, sedeo je nadomak velike grupe novinara.

Frost je, takođe, bila u sudnici.

Ne očekuje se da će bilo ko od podnosilaca tužbe govoriti tokom
četvorodnevnog pripremnog ročišta.

Advokat Dejvid Šerborn zastupa Harija i druge tužioce, preneo je Skaj njuz.

Jedan od najvećih britanskih medijskih izdavača, Asošijeted njuzpejpers Ltd (ANL) je izdavač „Dejli maila“, „Meila on sandej“ i Meilaonlajn.

Optužbe protiv ovog izdavača uključuju angažovanje privatnih istražitelja da tajno postavljaju prislušne uređaje u automobile i domove ljudi, zaduživanje pojedinaca da potajno slušaju i snimaju privatne telefonske razgovore ljudi dok su se odvijali, plaćanje policijskih službenika, sa korumpiranim vezama sa privatnim istražiteljima, za unutrašnje, osetljive informacije, lažno predstavljanje pojedinaca radi dobijanja medicinskih informacija od privatnih bolnica, klinika i centara za lečenje obmanom i pristup bankovnim računima, kreditnoj istoriji i finansijskim transakcijama nedozvoljenim sredstvima i manipulacijama.

Asošijeted njuzpejpers je oštro demantovao optužbe, opisujući ih kao „bezobrazne klevete“.

Mržnja princa Harija prema britanskoj tabloidnoj štampi postoji odavno, on je o tome opširno pisao u svojim memoarima „Rezerva“, kao i govorio u brojnim televizijskim intervjuima.

On je rekao da krivi paparace za ulogu koju su odigrali u smrti njegove majke i izrazio žaljenje zbog „nepravde“ što niko nije poslat u zatvor nakon istrage o saobraćajnoj nesreći u kojoj je ona poginula.

Princ Hari je, takođe, kazao da su mediji bili deo razloga zašto su se on i Megan povukli sa kraljevskih dužnosti 2020. i preselili se u Ameriku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar