U trendu

Većina ljudi ne zna kako da reše ovaj jednostavni zadatak iz IQ testa, znate li vi?

Dosta je teže nego što izgleda.

Ovakve mozgalice i testovi inteligencije zabavan su način da se takmičite s prijateljima, a ako brzo rešite zagonetku, možete otkriti i da imate visok IQ.

Ovaj šablonski test prvi je put napravljen jer su se drugi IQ testovi u to vreme oslanjali na verbalne odgovore i smatrali su se diskriminirajućima za određene grupe ljudi.

Dvadesetih godina prošlog veka korišćen je kao test inteligencije za decu, a danas gotovo 90% odraslih ostalo je potpuno zatečeno njime. Jeste li i vi jedan od njih?

Ovu vrstu testa osmislila je američka psiholog Grejs Artur, a koristio se kao test inteligencije sve do 1950-ih godina. Isprva može izgledati lagan, ali što duže gledate u njega, čini se da vam je sve teže da dokučite tačno rešenje, prenosi Mirror.

Slagalica ima kvadrate s uzorcima, a vaš je zadatak da sastavite kvadrat na vrhu slike u celini koristeći mešavinu drugih blokova dostupnih na dnu slagalice tako da ih slažete jedne na druge. Možda izgleda lagano, ali u stvarnosti je prilično teško. Postoji toliko mnogo različitih komponenti u ovom zadatku da ga to čini dosta težim nego što izgleda.

Nije ni čudo da je 90% odraslih potpuno zbunjeno dok gleda ove zagonetke i ne mogu da ih dovrše. Treba vam puno strpljenja i volje da biste dobili tačan odgovor. Ipak, nastavite da pokušavate, verujemo u vas. Ako ipak ne želite da saznate odgovor, nemojte odmah dalje čitati.

Jeste li otkrili odgovor? Koja ste slova odabrali za pločicu na vrhu stranice? Ako ste pogodili GICJDK, onda ste potpuno u pravu. To je ispravan redosled za postavljanje pločica kako bi se napravio prilično složen oblik na vrhu slike, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar