Veliko spremanje

Ako vam je orman prepun odeće, ali i pored toga, kada ga otvorite – nemate šta da obučete, pravo je vreme da napravite veliko spremanje svoje garderobe. Ukoliko ste među onim srećnicima koji sebi mogu da priušte američki plakar, odlično. Tada ćete, jednom kada se rešite suvišne odeće, moći uredno da je rasporedite i maksimalno iskoristite raspoloživ prostor.
Veštiji majstori koji žele da uštede mogu i sami napraviti američki plakar, pošto se svi elementi mogu pronaći u specijalizovanim radnjama. Raspored polica, fioka i šipki za kačenje odeće napravite prema sopstvenim potrebama. Treba imati u vidu da dubina ormana mora biti bar 53 cm, a može ići i do 60 cm. Da biste uštedeli prostor, možete postaviti dve šipke za kačenje odeće jednu iznad druge. Gornja bi trebalo da bude na visini od oko 210 cm, a donja na 105 cm. Ukoliko želite da orman bude baš po meri vaše odeće, izmerite najdužu suknju ili bluzu i dodajte još 10 cm.
Najznačajniji element američkog plakara, na kojem ne smete štedeti, jesu vrata, čije lagano kretanje obezbeđuju klizači. Bilo da menjate orman ili samo prepakujete svoju odeću u onaj stari, prilikom velikog spremanja treba biti praktičan. Prema istraživanjima, ljudi 80 odsto vremena nose samo 20 procenata odeće koju poseduju. Ako nešto niste oblačili duže od godinu dana, teško da ćete naprasno zavoleti taj odevni predmet. Bolje je da ga poklonite nekome.
Ostalu odeću podelite na tri gomile. Na prvu stavite onu koju nosite, na drugu onu koju ćete i dalje oblačiti, ali joj je potrebna neka popravka, a na trećoj gomili mesto je odeći koja je odslužila svoje i treba je baciti. Odeću kojoj je prošla sezona operite, zapakujte, dodajte joj lavandu i sklonite je do naredne sezone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.