Vendersov film na Paliću, prvi u 3D tehnologiji

Film nemačkog reditelja Vima Vendersa „Sve će biti u redu“ prikazan je večeras u glavnom programu 22. Festivala evropskog filma na Paliću, a to je ujedno bio i prvi film u 3D tehnologiji, koji je publika mogla da vidi na Letnjoj poznici na Paliću.

Projekciji Vendersovog filma prisustvovao je i Roj Anderson, dobitnik ovogodišnje nagrade palićkog festivala „Aleksandar Lifka“, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji.

Film „Sve će biti u redu“, premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinalu, govori o piscu Tomasu koji je kolima usmrtio dete, pri vožnji po obodu grada, nakon trivijalne porodične svadje. 

Film je po scenariju Bjorna Olafa Johansena snimljen u koprodukciji Nemačke, Kanade, Švedske, Francuske i Norveške, a uloge tumače Rejčel MekAdams, Džejms Franko, Peter Stormar, Šarlota Ginsburg.

U glavnom programu na Letnjoj pozornici večeras je prikazan i nagrađivani slovačko-češki film „Koza“ reditelja Ivana Ostrohovskog, koji govori o borbi boksera „Koze“, učesnika Olimpijskih igrara u Atlanti i njegove devojke Miše sa nemaštinom.Lik Koze igra Peter Balaž koji se 1996. takmičio na Olimpijadi u Atlanti, a u ulozi trenera je Jan Franek, osvajač olimpijske medalje u Moskvi 1980. U ekipi su i Zvonko Lakčević, Stanislava Bongilajova, Nikola Bongilajova, Tatiana Piuši.

Festival na Paliću traje do 24. jula. Tokom festivala biće prikazano 90 filmova u devet selekcija, kao i brojne prateće programe, poput izložbe kojom je obeleženo 65 godina postojanja Letnje pozornice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.