U trendu

Veruje se da amajlije imaju veliku moć i donose sreću, ali 1 stvar nikada ne bi trebalo da nosite

Amajlije su vekovima prolazile kroz različite preobražaje verovatno kao posledica različitog pogleda na njih. U startu je bilo opšteprihvaćeno da njihovo nošenje obezbeđuje pozitivnu energiju, čuva od zla i deluje na autosugestiju, samim tim što verujemo da nas štite. Još je Jung tvrdio da znak koji nosite sa sobom ima snagu da utiče na podsvest. I savremena medicina često navodi da uzrok većine bolesti leži u ljudskoj psihi. Neki, pak, bilo kakva verovanje ove vrste odbacuju tj. pripisuju ih gatanju i magiji.

Jedno vreme postalo je popularno nositi zodijačke znake kao privezak. Smeniće ga modernije varijante koje najčešće služe isključivo kao ukras. Pojavljuju se svuda: na retrovizorima, oko vrata, na privesku ključeva… Njihova proizvodnja je masovna, obilato se kupuju i poklanjaju bez obzira kakav efekat imaju. Veliko je pitanje ko ih danas nosi jer veruje u njihovu zaštitu, a ko isključivo kao dekoraciju.

Od savremenijih privezaka izuzetno se ceni nakit i privesci izrađeni od kristala. Dovode se u vezu sa datumom rođenja, horoskopskim znakom, podznakom i slično. Koriste se za određene fizičke probleme, veruje se da mogu da smanje stres i napetost. Koji ćete kristal izabrati zavisi od vaših potreba i veruje se, ako vas može da sačuva recimo kvarc, ne znači da će podjednako uspešno štititi i vašeg prijatelja.

U svetu su već godinama izuzetno popularni privesci od kristala koji takođe imaju zaštitnu ulogu.

Astrolozi tvrde da se amajlija izrađuje za svaku osobu individualno i prema njenim potrebama. Svako od nas nosi poseban vid energije što će uticati i na izbor simbola koji treba nositi. Neke od njih možete i jednostavno držati kod kuće i tako svom domu obezbediti pozitivnu energiju. Još jače dejstvo će imati nekoliko različitih amajlija u kombinaciji. Danas nije retko videti i jednostavan nakit, recimo u formi narukvice bez ikakvih dodataka, ali izrađenu od specijalnih materijala koji navodno sami po sebi imaju moć da zaštite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar