U trendu

Viber: Besplatno između SAD i sedam „zabranjenih“ zemalja

Viber će omogućiti besplatne pozive između stanovnika SAD i zemalja pogođenih zabranom ulaska u Ameriku putem svog Viber Out servisa, saopštio je izvršni direktor kompanije Rakuten Hiroši Mikitani.

Viber, globalna aplikacija za razmenu poruka omogućiće besplatne pozive ka fiksnim i mobilnim brojevima sagovornika iz sedam zemalja na koje je uticala odluka Trampove administracije, a reč je o Somaliji, Sudanu, Siriji, Iranu, Iraku, Libiji i Jemenu.

Na isti način, besplatno, korisnici u tim zemljama moći će da pozivaju brojeve u SAD.

Operativni direktor kompanije Viber Majkl Šmilov izjavio je tim povodom da je misija Vibera da besplatno i bezbedno povezuje ljude širom sveta, bez obzira gde se nalazili.

„U ovakvim okolnostima, osećamo se obaveznim prema našim korisnicima da im omogućimo da ostanu u kontaktu – naročito kada su primorani da budu fizički razdvojeni“, poručio je Šmilov.

Viber je već pokrenuo ovu uslugu – nepuna 24 sata posle ove objave – uz napomenu da će pozivi biti najboljeg mogućeg kvaliteta – po ustanovljenim standardima Viber Out servisa.

Viber, inače, nije jedina aplikacija koja je izašla u susret onima na koje je direktno uticala ova kontroverzna odluka nove administracije u SAD.

U subotu, suosnivač i Izvršni Direktor aplikacije Airbnb za pronalaženje povoljnog smeštaja širom sveta, Brajan Česki, objavio je da će raditi na tome da se preko nje omogući besplatan kratkoročni smeštaj za sve one pogođene ovom izvršnom direktivom.

Japanski internet gigant Rakuten kupio je kompaniju Viber Media, sa sedištem na Kipru, 2014. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.