U trendu

Video sa više od 50 miliona pregleda: Žene ovim trikom same menjaju oblik nosa, lekari u šoku!

Čini se da su društvene mreže često preplavljene raznim trendovima. Ponekad su to korisni saveti, a ponekad trendovi koji pokazuju besmislene trikove ili čak opasne. Upravo iz tog razloga je neophodno kritički pristupiti sadržajima na internetu ili se o potencijalnim pitanjima konsultovati sa stručnjakom.

Tako se nedavno na TikToku pojavio trend u kojem influenseri rade takozvano „tejpiranje nosa”, što podrazumeva lepljenje kineziološke trake na nos kako bi „oblikovali” nos tokom spavanja. Navodno se na taj način smanjuje otečenost, pa se čini da nos ima drugačiji oblik. Influenserka sa korisničkim imenom isabelle.luk navodi u svom TikTok video snimku:

„Ja zapravo radim mini „operaciju nosa“ dok spavam.“ Zvuči zaista neobično, ali vrlo je verovatno da ne možete postići rezultate kakve daje medicinski zahvat.

@isabelle.lux

Replying to @iceice_bayleee nose taping easy DIY #nosetape #nosejobcheck #beautyhacks #reverseaging

♬ original sound – Isabelle ⚡️ Lux

Plastični hirurg sa Beverli Hilsa, dr Ketrin Čang, objašnjava na TikTok-u da je lepljenje nosa korisno posle operacije: „Lepljenje nosa posle operacije je nešto što volim da preporučujem pacijentima. Pomaže u smanjenju otoka oko septuma i vrha nosa i može pomoći u održavanju oblika hrskavice koji je hirurg modelirao“, prenosi wanted.rs.

Doktorka takođe navodi da svojim pacijentima preporučuje da koriste ovu metodu samo nekoliko nedelja nakon operacije.

Ovo je samo jedan primer kako savetima na internetu treba pristupati sa oprezom. S obzirom da je to trend, nije dovoljno poznato da li postoje posledice dugotrajne upotrebe kineziološke trake na nosu bez lekarskog nadzora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.