U trendu

Vijetnamac izgradio “ZLATNU KUĆU”

Jedan preduzetnik  iz grada Kan Tu iz Vijetnama, privlači veliku pažnju zbog svog doma koji pozlaćen iznutra i spolja tj. Ngujen Van Trung vijetnamski biznismen  je izgradio “zlatnu kuću”  …Kako prenose mediji, on se navodno obogatio na poslovima sa nekretninama.

Kako prenosi zanimljivostdana.com., nakon što je posetio mnoge zemlje širom sveta, odlučio je da se vrati u svoj rodni grad i izgradi kuću sa pravom turističkom privlačnošću odnosno “kuću od zlata”

Nakon razgovora sa domaćim dekoraterom odlučio je da se opredeli za zlatnu temu odnosno “zlatnu kuću”. Reći da je malo preterao sa pozlatom bilo bi potcenjivanje…. Od zidova do nameštaja i raznih ukrasa, sve izgleda kao da je od zlata ili barem pozlaćeno.

Vijetnamski preduzetnik je rekao da se već neko vreme odlučio za pozlaćeni dom, ali je tek pre šest godina našao vremena da to i ostvari. Projekat je trajao tri godine, ali čim je bio gotov, njegova kuća postala je mala lokalna atrakcija.

Pozlaćena spoljašnjost privlači poglede svih prolaznika, od kojih mnogi zastaju da se fotografišu i zagledaju u jedinstvenu arhitekturu i razne zlatne statue koje ukrašavaju balkone. Ali vlasnička opsesija zlatom je još očiglednija iznutra!

Sve izgleda pozlaćeno, iako je u stvarnosti samo ofarbano ili prekriveno zlatnim listićima, ali efekat je toliko realističan da većina posetilaca veruje da su i spoljašnjost i unutrašnjost kuće obložene 18-karatnim zlatom.!

Nakon što je primetio interesovanje koje je stvorio njegov jedinstveni dom, gospodin Ngujen Van Trung je odlučio da ga pretvori u pravu turističku atrakciju, naplaćujući turistima 50.000 donga (4 dolara) za obilazak. Pored kuće otvorio je i kafić, a pozlaćeno zdanje mogu da posete i posetioci, za samo 40.000 donga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar