U trendu

Vilu prodaju za samo 10 dolara i niko ne želi da je kupi, a razlog je bizaran (foto)

Procenjena cena ove vile u kolonijalnom stilu u Nju Džerziju iznosi 1,3 miliona dolara, li niko je ne želi da je kupi iako je ponuđena na prodaju za samo 10 dolara. Zvuči kao savršena prilika, ali postoji trik.

Osobe koje prodaju ovu kuću postavile su jedan uslov, a on glasi: “Kuća je vaša ako je preselite.”. Jedna firma koja se bavi nekretninama kupila je veliki deo zemljišta na kojem se, između ostalog, nalazi i ova kuća. Na njemu žele da sagrade osam novih kuća, ali problem im zadaje ova vila koju prodaju za 10 dolara.

Sad se sigurno pitate zbog čega je jednostavno ne sruše. Ne smeju. Gradske vlasti žele da se ova kuća sačuva jer je za američke prilike prilično stara.

Sagrađena je 1906. godine, a projektovao je tada poznati arhitekta Dadli S. Van Antverp. U njoj je kasnije živeo i poznati igrač američkog fudbala Obri Luis, ali ni ta činjenica firmi za nekretnine nije pomogla.

Niko ne želi da kupi kuću koju mora da preseli. To jeste izvodljivo, ali je i jako skupo. Kupcu takođe nude i 10 hiljada dolara pomoći oko selidbe kuće, ali čini se da će morati da smisle novi plan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.