U trendu

Virus s Fejsbuka

Zbog problema na sajtu Fejsbuk (Facebook) neki korisnici primili su na stotine privatnih poruka koje su bile namenjene nekim drugim ljudima, prijavili su s ovog sajta.
"Tokom naše redovne kontrole virus je prouzrokovao pogrešno usmeravanje kod malog broja korisnika na kratko vreme. Naši inženjeri su uočili problem samo nekoliko trenutaka nakon što je on nastao i sada rade na tome da sve dovedu na svoje mesto", izjavili su predstavnici ovog sajta u svojoj izjavi za novinare.
"Dok inženjeri rešavaju problem, korisnici koji su zaraženi virusom neće biti u prilici da pristupe ovom sajtu".
Predstavnici ovog popularnog sajta nisu otkrili koliko korisnika je zaraženo ovim virusom, ali jedan primalac ovih čudnih privatnih poruka bio je i urednik novina "Wall Street Journal".
Urednik Zak Sevard izvestio je da je baš on primio stotine pogrešno isporučenih poruka, i to samo za sat vremena – u pitanju su bila obaveštenja s aplikacija koje nije imao, ali i druge poruke lične prirode.
Zak Sevard je dodao da je tako greškom primio i "ceo razgovor jednog para čiji je sadržaj bio veoma eksplicitan."
Problem se javio manje od mesec dana pošto se proširila vest da će ovaj sajt pokrenuti svoj e-mail, u pokušaju da se takmiči s gigantima ove industrije kao što je, na primer, Google’s Gmail.
Fejsbuk je takođe napadnut u decembru prošle godine, kada je preispitao svoja pravila o privatnosti, otežavajući korisnicima da sakriju informacije kao što su njihove liste prijatelja i grupe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)