U trendu

Viski star sto godina

Škoti su odlučili da nazdrave budućnosti, kakva god ona bila! Evo i kako će to da urade.
Premijum škotski viski biće na aukciji u Kalgariju ovog meseca, ali pobednik neće moći da ga proba u neko skorije vreme.
Jedan Škot donira gradskoj aukcijskoj kući 2.000 dolara vrednu flašu vek starog škotskog viskija. Međutim, u svemu ovome postoji jedan štos!
Ukoliko kupac, to jest pobednik na aukciji, bude živ 2108. godine, on ili ona će tek tada moći da uživa u ovom viskiju. Razlog je to što će poklonjeni viski tek 2108. godine napuniti čitav vek starosti, izjavio je Piter Gordon, predsednik kompanije koja proizvodi viski.
Dvadeset četiri flaše viskija biće isporučene dvanaestorici kupaca iz Kanade i dvanaestorici iz Ujedinjenog Kraljevstva, izjavio je proizvođač.
"Na neki način, kupci daju neku vrstu budućeg obećanja", izjavio je Piter Gordon, dodajući da je on uveren da će ljubitelji ovog viskija iz Kalgarija ponuditi dobre cene na aukciji koja će se održati u Vilov parku 10. novembra ove godine.
Svaki kupac će pojedinačno dobiti ručno ukrašenu praznu kutiju koja sadrži i dokument o prodaji.
Iako kupci neće moći da uživaju u ukusu onog što su kupili, ipak će dobiti mali uzorak viskija na svakih 25 godina. Čisto da probaju, pa ko koliko doživi. Jedno je sigurno: s obzirom na to da je u pitanju 2108. godina, ova vredna flaša starog škotskog viskija biće predmet zaveštanja testamentom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar