Visoki pas

Dva metra dug pas možda će oboriti Ginisov svetski rekord za najvišeg psa na svetu. Da vidimo o čemu je reč.
Ova vest nam dolazi iz grada Kaselton, iz države Severna Dakota, iz Sjedinjenih Američkih Država.
Na merenju je imao jedan metar visine i dva metra dužine, od njuške do repa kojim stalno maše. To je možda i najviši živi pas na svetu.
Kerin Veber je izjavila da njen tri godina star pas rase njufaundlend drži sve četiri svoje šape na podu kada pije vodu iz slavine u kuhinji u njenoj porodičnoj kući na farmi u istočnom delu Severne Dakote.
Bumer, kako se pas zove, može da gleda u retrovizor u automobilu gotovo na isti način kao i sam vozač. Devet kilograma težak džak sušene pseće hrane ovom psu teškom neverovatnih 81 kilograma traje samo dve nedelje. S obzirom na Bumerovu visinu i kilažu, to nije neobično, ma koliko neverovatno zvučalo.
Kerin Veber kaže da kada ovaj crno-beli pas ulazi u kuću, "njegov rep je toliko visoko uzdignut da ruši skoro sve oko sebe". A da li sve ruši oko sebe samo svojim repom ili čitavom svojom pojavom to znaju samo njegovi vlasnici.
Kerin planira da pošalje Bumerove mere pravo u Ginisovu knjigu svetskih rekorda. Prethodni vlasnik rekorda bio je visok skoro 1,2 metra. On se zvao Veliki Den, i uginuo je ovog leta.
Ko zna, možda će baš njufaundlender Bumer biti novi vlasnik Ginisovog svetskog rekorda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.