U trendu

Vodič za žene: Evo kako se sa muškarcem pregovara o novcu

Dok neke žene smatraju ponižavajuću situaciju kada treba da traže novac od muškarca, druge će šarmantno da se osmehnu i nagoveste da im je novac potreba.

Mnoge žene smatraju da je nečasno zahtevati novac od muškarca, a ponižavajuće tražiti novac. Mnoge žene znaju šarmantno da se nasmeše i kažu: „Ja ne tražim, ja nagovestim…“ Trik je u tome što muškarci ne razumeju nagoveštaj. Žena mora da kaže šta želi jasno i konkretno. Ako kaže da ima „finansijskih poteškoća“ bilo sjajno „kada bi joj neko pozajmio novac“.

Nemojte da se iznenadite ako muškarac ne odreaguje na ovaj zahtev: niste tražili pomoć, nećete je ni dobiti, piše Econet.ru.

Postoje devojke koje se često žale: „Tako želim da mi kupi one nove čizme. Nekoliko puta sam mu nagovestila, ali on ne razume!“ Muškarac tada čuje samo kako vi želite tamo neke čizme. Dalje od toga se i ne trudi da razume. Retko koji muškarac će ovaj nagoveštaj pročitati između redova.

Postoje razni stereotipi o traženju novca od muškarca. „Ponosna sam“, „Sve mogu sama“, „Loše se osećam ako ga pitam“… to su stereotipi kojima smo zatrpani od detinjstva. A nikad se nismo zapitale „Zašto?“

Zašto je tražiti pomoć ponižavajuće? Zašto sve želiš da radiš sama? Verujte, muškarci nemaju nikakve veze sa tim… Do neke mere svoja stereotipna uverenja prenesemo na naše muškarce i ograničavamo sebe u vezi ili braku. Reč je o strahu. Jednom su nas uvredili, što je u nama stvorilo odbojnost. Na primer, ako voljena osoba odbija da vam pomogne, malo je verovatno da ćete bilo koga da pitate za pomoć. Plašićete se da vas ponovo ne odbiju.

Isti princip važi i u trouglu koji čini „žena – muškarac – novac“. Ne želite da pitate da ne biste bili u situaciji da vas odbiju. Ako je muškarac spreman da troši novac na vas, zašto ga jednostavno ne pustite da to uradi?

To predstavlja iskazivanje njegove pažnje i ljubavi. Zbog toga vi morate da naučite kako da prihvatite tu pažnju. Razgovor o novcu sa muškarcem je važan. Ako se osećate neprijatno da mu direktno tražite novac, onda to možete sprovesti kroz igru.

Neka se ta igra zove: „naterati čoveka da se oseća važno i potrebno“. Kada ga pitate da vam da novac, muškarac se tada neće osećati iskorišćeno nego potrebno.

Gledajte na ovo kao na igru: Recite svom čoveku da ste videli čizme koje su vam se dopale, da biste voleli da ih imate i onda ga direktno pitajte da vam ih kupi. Priđite ovome kao nekoj igri. Igra će vam dati osećaj uzbuđenja i lakoće. Biće vam lakše da budete spontani. Budite razdragani. Muškarcima se to sviđa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.