U trendu

Vojvotkinja Kamila otvorila dušu: Nekad nemam snage ni da ustanem

Kada je javnost saznala da sam opet sa Čarlsom, bilo je užasno. Nisam mogla da izađem iz kuće i ne bih to želela ni najgorem neprijatelju, rekla je vojvotkinja. Kaže da se osećala poput zatvorenika u svom domu, a da bi joj vreme brže prošlo, Kamila Parker Buls (69) je čitala i učila da slika. Istakla je da ne bi to uspela da preživi bez svoje dece Toma i Lore, sestre Anabel i pokojnog brata Marka.

– S vremenom sam se navikla da se prati svaki moj korak – ispričala je Kamila, koja se 2005. udala za princa od Velsa, Čarlsa (68). Svake godine ide na više od 200 prijema, uključujući naporna putovanja širom sveta sa suprugom. Pri tome se pažljivo motri kako je obučena, našminkana, njen nakit i svaka reč koju izgovori.

– Ponekad se probudim ujutro i nemam snage ni za šta, ali znam da moram da odradim sve svoje obaveze – požalila se Kamila.

Tvrdi da ne sme sebi da dopusti da stane ni na trenutak jer će se odmah slomiti.

– Živi se na adrenalinu i jednostavno nema odmora – objasnila je britanska vojvotkinja.

Često situacija na prijemima krene pogrešno i niko iz protokola ne zna kako bi reagovao na to.

– Tada morate da se nasmejete i znam da javnost misli kako to previše radim – osvrnula se Kamila na kritike.

Kad se spominju njene brojne obaveze i da će uskoro navršiti 70 godina, pa bi trebala da uspori kao njeni vršnjaci, vojvotkinja na to ima spreman odgovor.

„Želite da kažete da nisam mlada“ – šali se i napominje da će morati da izmisli čarobni štapić da je spreče u radu. Kamila oseća prazninu u svom životu otkad joj je 2014. umro mlađi brat Mark, koga je obožavala.

– Često me zvao kada mu je trebalo nešto i tepao mi Kamilsi – priča o njemu vojvotkinja.

Kamila se opušta u svom domu u Vilširu, gde se druži sa svoje petoro unučadi.

– Treba biti samo pozitivan i možete mnogo toga da napravite – zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.