Volite sebe

Ako nemate idealne mere, sigurno vam se ponekad desi da uzdahnete dok listate modne časopise prepune anoreksičnih manekenki ili lutate kroz radnju za odrasle s odećom skoro dečjih brojeva. Najgore što tada možete da učinite jeste da prestanete da jedete sve dok se ne uvučete u haljinu broj 36. Razumna dijeta dobro će vam doći, ali višak kilograma nije razlog da kvarite raspoloženje. Naučite da uživate u svom izgledu!

Umesto da tugujete ispred ogledala razmišljajući šta to na vama ne valja, mislite pozitivno. Pronađite lepe detalje, kao što su negovane ruke, blistava kosa, biserni osmeh, zavodljivi dekolte. Ako nemate dovoljno samopouzdanja, potražite pomoć drugih. Zamolite svog dečka, najbolju prijateljicu ili majku da naprave spisak svega što im se dopada na vama. Sigurno ćete se bolje osećati kada shvatite koliko ste lepi i dobri u očima drugih. Kada sledeći put budete čitali modni časopis ili gledali modnu reviju, nemojte zavideti mršavicama obučenim u skupu odeću. Setite se da ima i žena koje su uspele u životu, a nisu imale manekenski stas, kao što su Monserat Kabalje ili Opra Vinfri.

Prestanite da brojite kalorije i da zagledate konfekcijske brojeve, jer se oni razlikuju u zavisnosti od proizvođača. Važno je kako vam odeća stoji, a ne šta piše na tračici na njenom naličju. Ako vam taj broj „40-ili-50-i-nešto“ toliko bode oči, jednostavno odsecite „strašnu“ etiketu čim dođete kući. Ukoliko se odlučite za dijetu, nikada ne zaboravite da je zdravlje najvažnije. Nemojte pokušavati da dostignete idealne mere po svaku cenu. Stanite kada se budete sami sebi svideli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.