Vozi, Miško

Svakakve vesti mogu se naći svakog dana po novinama i časopisima širom sveta. Ljudi rade sve moguće i nemoguće stvari kako bi bili drugačiji od ostalih ili poznati. Jedna od takvih priča je i ova. U centru pažnje je jedan taksista i njegova žena. Oni su se pročuli po svom specifičnom načinu vožnje. Indijski taksista Harpret Devi i njegova žena Krišna postali su poznati po tome što voze svuda, ali u rikverc.

Šta je nateralo ovog čoveka da vozi baš u rikverc? U stvari, sve se desilo sasvim slučajno. Harpret Devi iz Bhatinde počeo je da vozi unazad nakon što mu se menjač zaglavio u rikvercu, a do kuće je morao da prevali više od 50 kilometara. Izgleda da je bolje voziti i u rikverc nego ići pešice do kuće. Nakon što je prevezao nekoliko studenata, menjač mu se zaglavio. Nije bilo šanse da ga oslobodi, pa se jednostavno dovezao do kuće vozeći u rikverc. Tako je stekao samopouzdanje da može to da radi. Ovaj incident mu je poslužio kao inspiracija – i to kakva!

Harpret Devi i njegova žena usavršili su veštinu vožnje u rikverc, pa sada voze i do 40 kilometara na sat, bez obzira na gustinu saobraćaja. U poslednje dve godine, Harpret je prešao čak dvanaest hiljada kilometara. Međutim, ovaj neobični Indijac postavio je sebi još jedan cilj – vožnju duž pakistansko-indijske granice, a sve to kako bi promovisao mir i prijateljstvo između ova dva zavađena naroda.

Zaista neverovatna priča iz Indije. Zato, ako se kojim slučajem zadesite tamo, nemojte se začuditi ako zaustavite taksi, a on umesto napred počne da vas vozi u rikverc. Kako bi izgledalo kada bi neki naš taksista pokušao to na našim ulicama? U svakom slučaju, ako želite da se provozate automobilom koji ide u rikverc, nemojte to raditi u centru grada, niti za vreme jutarnjeg ili popodnevnog špica u saobraćaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.