U trendu

Vrati mi moj bubreg!

Hirurg s Long Ajlenda upetljan je u gotovo četiri godine dugu brakorazvodnu parnicu. Da sve bude još čudnije, on želi da mu njegova žena vrati bubreg koji joj je donirao! Ipak, kaže da se stvar može rešiti i nagodbom u iznosu od 1,5 miliona dolara nadoknade.
Dr Ričard Batista, hirurg u Univerzitetskom medicinskom centru, ispričao je novinarima da je odlučio da javno traži nadoknadu za povraćaj svog bubrega jer mu je dosta pregovaranja sa svojom otuđenom suprugom.
On tvrdi da mu je mesecima bilo zabranjeno da se viđa sa svojom decom, koja imaju 8, 11 i 14 godina.
"Ovo je moja poslednja opcija, nisam želeo da ovo radim javno", izjavio je Batista.
On je rekao da je u junu 2001. godine dao bubreg svojoj ženi Davnel Batista, koja sada ima 44 godine. Ona je podnela zahtev za razvod braka u julu 2005. godine, iako on tvrdi da je počela da ima vanbračne odnose 18 meseci do dve godine nakon transplantacije bubrega.
Daglas Rotkopf, advokat koji zastupa Davnel Batista, nije želeo da daje ikakve komentare na to.
Advokati koji se bave brakorazvodnim parnicama tvrde da Batista nema nikakve šanse da dobije željenu nadoknadu.
"Bavim se ovim poslom preko 40 godina i nikada nisam čuo za tako nešto", izjavio je Sejmor Rajsman, poznati brakorazvodni advokat s Long Ajlenda. "Bubreg nije bračna imovina niti bračno dobro na koje možete staviti cenu."
Suzan Mos, advokat s Menhetna, kaže: "Izgleda da je doktor ostao bez sreće i bez bubrega. Ovo je slično slučajevima u kojima suprug traži nadoknadu za troškove ugradnje većih grudi koje je platio svojoj ženi. Naše sudije ne žele da procenjuju takvu ‘imovinu’, da tako kažemo".
Ričard Batista, star 49 godina, izjavio je da ne žali što je ženi donirao bubreg, ali žali zbog propalog braka. Ovaj par bio je u braku od 1990. godine. Upoznali su se dok je on radio u bolnici, a ona učila da postane medicinska sestra.
On se još uvek seća dana nakon operacije: "Ne postoji lepše osećanje na svetu. Bilo je neverovatno, kao da sam šetao po oblacima. I danas bih to opet uradio".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar