Vrtoglave potpetice

U čemu je tajna veza između žena i cipela? To se najčešće pitaju muškarci, a ponekad i same žene. Šta je to tako čarobno u tih nekoliko milimetara ili centimetra, zavisno od mode, koji naše noge dele od podloge po kojoj hodamo? Zašto nema ničeg lepšeg od kupovine novog para cipela, koje mogu biti potpuno nepraktične upravo zbog te visoke potpetice?

Da li ste svesni da su baš sve velike promene u životu povezane upravo sa cipelama, od onih prvih, kojih se, doduše, ne sećamo jer smo bili mali, a dobijemo ih kada prohodamo (a postoji li uopšte neko ko nema sliku u svojim prvim cipelicama?), do onih koje nosimo na maturi, preko onih koje se nose na dan venčanja, pamte u većini slučajeva i čuvaju do kraja života, ili onih koje pažljivo biramo kada idemo na posao ili ih kupujemo za specijalne prilike.

Žene se raduju novoj garderobi, parfemu, tašni, ali samo cipele imaju magijsku moć. Samo visoka potpetica ume da pretvori ženu u tigricu ili princezu onog trenutka kada ih obuje. One menjaju način hoda i držanja, zavisno od visine te čarobne potpetice. Ima nešto u toj visini; setite se samo filma „Neki to vole vruće“. Da li bi Merilin Monro bila tako ljupka i seksi da se nije zanosno kretala u visokim štiklicama?

Zato, uživajte kada krenete u kupovinu cipela. Probajte sve modele koji vam se dopadaju, bez obzira na to da li ćete ih kupiti ili ne. Danas je izbor veliki, od onih svečanijih varijanata, pa sve do onih za svaki dan; od onih u različitim duginim bojama, do večno elegantnih – crnih; od ektravagantnih do sasvim jednostavnih modela. Setite se Pepeljuge, kojoj su upravo cipelice promenile život i donele princa. Uživajte! Ako je njoj par staklenih i svetlucavih cipelica promenio život, zašto se to ne bi dogodilo baš i vama? Zato se ovog trenutka spremite – i pravac najbliži šoping centar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.