Za venčanicu dala oko 300.000 evra (video)

Studentkinja Moskovskog državnog instituta Elina Bažajeva udala se za sina poznatog čečenskog biznismena Alihana Mamakajeva.

Na opšte iznenađenje zemljaka, svadba je održana po evropskom standardu — uprkos čečenskim tradicijama. Ovako nešto se prvi put desilo u porodici Bažajeva. Svečanost je održana u Monte Karlu, u restoranu „Le Louis XV“, gde je porodica pozvala rekordno mali broj gostiju — samo sto ljudi. (Na svadbi starije sestre Eline bilo je 600 gostiju). U sali je bio i mladoženja, što je u suprotnosti sa čečenskim tradicijama. Drugo iznenađenje je da je pored mladoženje za stolom sedela mlada, dok po tradiciji mlada stoji na nogama. Običaja su se držali jedino njeni roditelji Musa Bašajev i njegova supruga Luiza — oni nisu došli da svadbu. U Čečeni roditelji ne idu na svadbe svojih kćeri.

Raskošnu haljinu vrednu 20 miliona rubalja (oko 300.000 evra) za Elinu je sašio libanski kreator Zuhair Murad. Pre pola godine se u haljini istog dizajnera udala i Elinina sestra — Mirijam. Za razliku od savremene svadbe, sestre Mirijam je čitavu svadbu je odstojala na nogama u krugu deveruša, prenosi Sputnjik.

https://www.youtube.com/watch?v=eVwS-7FljgM

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.