U trendu

Zadatak sa emodžijima namučio je mnoge: Znate li vi rešenje ove mozgalice? (foto)

Matematičke zagonetke su odličan način da izazovete i vežbate mozak i mogu pomoći da se poboljšaju matematičke veštine i znanja. Često im je potrebno logično razmišljanje i sposobnost rešavanja problema da bi pronašli rešenje. Logičke zagonetke su uobičajena vrsta matematičke zagonetke, koja se zasniva na zaključivanju i razumevanja informacija iz skupa datih uslova. Iako mogu biti izazovni, zadovoljstvo pronalaženjem rešenja može biti korisno. Ove matematičke zagonetke se takođe koriste kao sredstvo za učenje koje pomažu učenicima da razviju svoje matematičko razmišljanje i veštine rešavanja problema.

Ove vrste zagonetki mogu zahtevati značajne veštine rešavanja problema i mogu biti izazovne za rešavanje. Međutim, zadovoljstvo pronalaženjem rešenja može biti korisno, a rešavanje mozgalica može pomoći u poboljšanju kognitivnih sposobnosti kao što su kritičko mišljenje, koncentracija i logičko zaključivanje.

Zagonetka koju smo dali je gde morate da koristite mozak, koji pomaže da povećate svoj IQ nivo i veštine sposobnosti koje će vam pomoći u budućnosti.

Dakle, pogledajte sliku iznad i dobro razmislite koliko koji emodži „vredi“.

Pošto ste prošli kroz sliku, postoji šansa da imate neku ideju o slagalici koju smo dali.

Ako i dalje prolazite kroz zagonetku, bez brige; odvojite vreme i postoji šansa da pronađete rešenje za sliku

Dakle, učinite da vaš mozak dobije neke ideje o datoj slagalici i iskoristite svoje matematičke veštine u punoj meri da rešite ovaj problem.

Ako ste došli do tačnog rešenja od 363, čestitamo. Zaista ste pravi genijalac za rešavanje matematičkih mozgalica.

A, ukoliko vas je ovaj zadatak malo namučio, u nastavku pogledajte kolika je vrednost svakog od tri emodžija u mozgalici.

Prvi vredi 3, drugi 9, a treći 10, pa je

(3) + (10+10) x (9+9)

(3) + (20) x (18)

(3) + 360 = 363

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.