U trendu

'Zadruga' najpretraživaniji pojam na Gugl pretraživaču u Srbiji ove godine

Prema godišnjoj listi najtraženijih pojmova kompanije Google (Gugl) za 2019. godinu, gradjani Srbije su na Gugl pretraživaču najčešće pretraživali aktuelne serije, rijaliti programe, kao i sportske dogadjaje, saopšteno je danas.

Prema listi koju je objavio Gugl najpretraživaniji pojam u Srbiji ove godine bila je „Zadruga“, a slede „Pad berlinskog zida“ i fudbalska utakmica „Srbija – Portugal“.

Sledeći na listi najviše pretraživanih pojmova su „FIBA World Cup“, serije „Igra prestola“ i „Žigosani u reketu“, zatim „Australian Open 2019“.

Serije „Ubice moga oca 3“ i „Senke nad Balkanom 2“ su takodje visoko kotirane po broju pretraživanja, i nalaze se na osmom i devetom mestu najtraženijih pojmova.

Evrovizija se nalazi na više lista kompanije Google, kao deseti najpretraživaniji pojam, na četvrtom je mestu najpretraživanijih dogadjaja a na prvom je mestu medju najpretraživanijim festivalima i sajmovima, ispred „Beer Festa“, „Exita“, „Festa“ kao i Sajma automobila u Beogradu 2019. godine.

Medju deset najpretraživanijih dogadjaja čak šest je sportskih – utakmica Srbija-Portugal je na prvom mestu, slede „FIBA World Cup“ i „Australian Open“, na petom i sedmom mestu Vimbldon i Rolan Garos, dok je na desetom mestu utakmica Crvena zvezda – Jang bojs.

Na listi najpretraživanijih dogadjaja nalaze se, osim Evrovizije, i „Beer Fest“ na šestom mestu, „Exit“, koji je na osmom mestu i „Uskrs 2019.“, koji je na devetom mestu najpretraživanijih dogadjaja.

Najpretraživanije serije na Guglu u Srbiji su „Igra prestola“, „Žigosani u reketu“, „Ubice moga oca 3“, „Senke nad Balkanom 2“ i „Černobilj“.

Na listi najpretraživanijih serija nalaze se i „Pogrešan čovek“, „Besa“, „Crveni mesec“, „Pet“ i „Kralj Petar Prvi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.