Zalutali aligator

Zalutali aligator pojavio se na pragu jedne kuće. Možete li samo zamisliti kako su se ljudi koji žive u toj kući "obradovali" nenajavljenom gostu?
Naravno, ova priča dolazi iz prestonice aligatora – iz grada Tampe, na Floridi, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Aligatori s Floride poznati su po tome što lutaju u proleće, kada idu u potragu za partnerima, ali jedna žena iz Tampe bila je zatečena kada je pronašla aligatora "parkiranog" na pragu svoje kuće.
Belinda Donaldson primila je poziv svog suseda, koji ju je upozorio da ostane u kući jer je aligator dug nešto malo više od tri metara ležao na pragu njenih ulaznih vrata. Pogledala je kroz prozor i videla aligatora baš na tom mestu.
Belinda kaže da aligatori ponekad odlutaju s područja jednog od mnogobrojnih jezera u njenom susedstvu u predgrađu ovog grada, i da zalutaju na uredno sređene travnjake kuća za zapadu Tampe, ali da ona nikada do sada nije videla tako velik primerak aligatora.
Traper koji je pozvan da uhvati ovog golemog gmizavca borio se s njim skoro sat vremena kako bi mu svezao čeljusti ljepljivom trakom. U tome mu je pomogla omča od konopca na kraju dugačkog štapa kojom je uspeo da uhvati ovog skoro 200 kilograma teškog reptila. A kada je konačno uspeo da ga uhvati i sveže, nekako ga je ukrcao u kamion i odvezao nazad na obale jezera odakle je i došao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.