ZANIMLJIVO: Ova teorija dokazuje da su Džek i Rouz MOGLI DA PREŽIVE Titanik

Učenice jedne australijske srednje škole tvrde da su uspele da dokažu da su i Džek i Rouz u Titaniku mogli da prežive da su se setili jedne vrlo jednostavne stvari, prenose mediji u regionu.

Abigejl Viks, Kristi Zeng i Džulija Damato su pomoću matematičke formule otkrile da su Džek (kojeg je igrao Leonadro Dikaprio) i Rouz (koju je utelovila Kejt Vinslet) trebalo samo da svoje prsluke za spasavanje stave ispod drvenih vrata i tako na njima plutaju zajedno dok ne stigne pomoć, piše Adelaide Nau.

Na ideju za istraživanje došla je Kristi nakon što je pogledala film ”Titanik” i zapitala se kako je Džek mogao da poveća svoje šanse za preživljavanje. Za svoje otkriće dobile su i priznanje.

– Gledale smo koliko bi se plovnost vrata promenila s obzirom na broj osoba na njima. Vršile smo razne testove i eksperimente i istraživale razne materijale i njihovu sposobnost plutanja, uzevši u obzir one koji su bili u upotrebi u vreme u kojem je Titanik plovio, – objasnile su devojke koje su oduševile svoje školske kolege, ali i profesore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.