U trendu

Zaokružili mu račun, pa tužio supermarket jer su ga prevarili za 62 pare

Jedan Kinez nedavno je tužio lanac supermarketa nakon što je navodno prevaren za 0,04 juana (oko 62 pare) jer je kasir zaokružio iznos.

https://youtu.be/DFXCya1iPgE

Tužilac, imenovan samo kao Xiao, na sudu je rekao je u prodavnici Yonghui Superstoresa kupio namirnice u vrednosti od 54,76 juana (855 dinara) i da je kasiru dao 55 juana (860 dinara). Međutim, vraćen mu je kusur od ‘samo’  0,20 juana, umesto 0,24 juana.

Nisu mu, kaže, uopšte bile potrebne te 62 para, ali smatra da sistem zaokruživanja u supermarketu varanje, pa je odlučio da ih tuži kako bi skrenuo pažnju na tu praksu, nadajući se da će se nešto promeniti.

„Ilegalno su mi uzeli 0,04 juana“, rekao je Xiao u kratkom intervjuu za Pear Video. „Podnošenjem tužbe želeo sam samo da vrate 0,04 juana koji bi trebalo da mi pripadnu. Samo sam hteo da kažem ‘ne’ poslovnoj nezakonitoj praksi i nerazumnim pravilima. Podnošenjem tužbe ovo pitanje je priznato na pravom niovu i nadamo se da privlači pažnju društva.“

Xiao je na sudu doneo račun kao dokaz koji je jasno pokazao da je prevaren, pa advokat Yonghui Superstoresa nije imao izbora nego da prihvati grešku svog klijenta i izvini se mušteriji i široj javnosti, piše Oddity Central.

„Metoda zaokruživanja kusura ne poštuje prava potrošača u potpunosti i uzrokuje im nelagosnost“, rekao je advokat. „Zbog toga se izvinjavamo ponovo gospodinu Xiaou i široj javnosti.“

Sudija je odredila lancu da vrati Xiaou njegovih 0,04 juana, kao i da plati 50 juana troškova suda. To se može činiti beznačajnim, ali tužilac je zapravo postigao svoj cilj, s obzirom na to da su vesti o njegovom neobičnom slučaju postale viralne na društvenim mrežama, a on je dobio veliku podršku javnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar