U trendu

Zapanjujuća optička iluzija: Samo 10% ljudi može da pronađe odgovor za 10 sekundi

Da li ste znali da iluzije kroz kombinaciju boja, šara i osvetljenja mogu stvoriti slike koje mogu da zavaraju naš mozak? A ima li boljeg načina da saznate od provere kroz ovu ‘magičnu’ iluziju?

Kako funkcioniše Manker Vajt iluzija?

Manker Vajt iluzija je fenomen koji je rezultat izobličenog osećaja boje, koji će biti izazvan ovim testom optičke iluzije.

Iluzije Manker Vajt su prvobitno razvijene 1960-ih. Majkl Vajt, psiholog, istražio je kako se naš utisak o tome koliko je forma svetla ili tamna može promeniti dodavanjem crno-belih linija na nju.

Uključujući i Hansa Mankera, koji je kasnije eksperimentisao sa promenom boja šara i linija kako bi dodatno izobličio ljudski vid.

Dakle, koliko ima očiju u boji?

Pogledajte oči na iluziji prikazanoj ispod. Koliko boja vidite?

Evo male pomoći – ako pažljivo pogledate sliku, možete videti da redovi imaju linije različitih boja koje prolaze preko njih, koje imaju efekat nijansiranja kruga oko njih.

Da li znate zašto se ovo dešava?

Ovaj efekat se javlja zbog čvrsto obojenih linija preko njih, koje varaju naš mozak i ono što vidi.

U stvari, svi redovi očiju su identične kopije, ali linije koje menjaju boju čine da svaki red očiju izgleda drugačije boje.

Odgovor:

Ako zumirate sliku, iluzija malo bledi i trebalo bi da vidite prave boje.

Dakle, odgovor je da na ovoj iluziji sa menjanjem boje očiju postoji samo pet boja očiju prisutnih među linijama, čak i ako se čini da ih ima 20.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar