U trendu

Zašto se ovih dana svi polivaju ledenom vodom? (VIDEO)

Ovih dana u #IceBucketChallenge čini se da je uključen ceo svet – na viralnim video – klipovima viđamo gomilu poznatih ličnosti koje je neko izazvao da se poliju punom kofom leda/ledene vode, i koji to sa osmehom čine izazivajući svoje prijatelje i poznanike da u naredna 24 sata učine isto ili uplate 1000 dolara Fondaciji za borbu protiv veoma ozbiljne i sve češće bolesti – ALS.

Juče se u čitavu priču uključio i Novak Đoković, a u svom videu zatražio je da mu na crtu izađu Conchita Wurst, Mr. Bean (Rowan Atkinson) i Michael Jordan. Njegovi izazivači bili su John McEnroe, Niall Horan, Sabine Lisicki i Bernard Tomić. #BravoNole:

A evo kako je izazov podnela i koga nominovala i Ana Ivanović:

https://www.youtube.com/watch?v=U7vI_k3A0oU

Šta je u stvari #IceBucketChallenge ?
U pitanju je kampanja koja za cilj ima podizanje svesti o ALS bolesti (Amiotrofična lateralna skleroza) koja dovodi do degeneracije mišićne mase i snage, a koja poslednjih godina zahvata sve veći broj ljudi.
Ovaj izazov nastao je krajem 2013. godine, a društveni mediji brzo su širili vest o akciji. 
Ipak, pažnju šire javnosti Ice Bucket Challenge privukao je tek prethodne sedmice kada su se među izazvanima našli Mark Zuckerberg, Bill Gates, Charlie Sseen…i mnoge druge poznate ličnosti.

A juče je Vin Diesel izazvao nikog drugog do – Vladimira Putina. Videćemo da li će Putin prihvatiti izazov, mada je Rusima ledena voda kao dobar dan. Doduše, na Dieselovoj listi našle su se i dve dame: Michelle Obama i Angelina Jolie. Rasplet ćemo videti u naredna 24 sata:

Zahvaljujući viralnosti Ice Bucket Challenge akcije udruženje za borbu protiv ALS prikupilo je preko 5.7 miliona dolara koje je uplatilo više od 100,000 donatora. 
Pogledajmo kako su poznati podneli izazov:

Mark Zuckerberg je to uradio ovako i izazvao…:

Bill Gates je, kao i svaki genijalac, morao da dopuni priču:

David Beckham nije odoleo ni ovom izazovu:

https://www.youtube.com/watch?v=kRHOk5r7BQE

A Charlie Sheen je to uradio malo drugačije, pogledajte i koga je izazvao:I na kraju, najveći #fail akcije koji će vas oboriti s nogu od smeha:

https://www.youtube.com/watch?v=bNl9suOVV0w

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)