Zašto se rastao jedan od najskladnijih parova rok scene?

Jedan od najlepših bračnih parova rock-scene Gven Stefani (45) i Gevin Rosdejl (49) izgledao je nesalomlivo. Nakon 13 godina braka, vanbračne dece, prevare i jednog gej skandala došao je kraj.

Podneli su zahtjev za razvod, pred njima je podela imovine jer nisu potpisali nikakav predbračni ugovor, a kao razlog prekida braka naveli su nepomirljive razlike. Ipak, kako pišu svetski mediji, istina je da je Gven dojadila njegova večita nevera.

Amerikanka i Britanac upoznali su se 1995. godine kada je njegovom bendu Bush na koncertu u Londonu predgrupa bio njen punk-bend No Doubt. Stefani je u to vreme prekidala sedmogodišnju vezu sa kolegom iz benda Tonijem Kanalom, a zgodni Gevin postupak razdvajanja je samo ubrzao, prenose strani mediji.

Posle nekoliko godina veze na daljinu, 2002. venčali su se u Londonu, a dve nedelje kasnije i u Los Anđelesu. Stefanina venčanica, koju je po njenim zamislima nacrtao i sašio Džon Galiano, postala je svetski hit. Tada je shvatila da, osim za muziku, ima i dara za modu pa se to smatra počecima njene modne karijere i uspešnog modnog brenda L.A.M.B. koji razvija i danas.

Intimu su uspešno čuvali od medija, ali u središtu skandala našli su se kada je nakon dve godine braka dokazano da Rosdejl iz veze s dizajnerkom Perl Love ima vanbračnu kćerku Dejzi Love kojoj je danas 26 godina.

Uspeli su da prebrode bračnu krizu i objavili da čekaju prvo zajedničko dete – sina Kingstona kojem je danas devet godina. Rodila su im se još dva sina: Zuma (6) i jednogodišnji Apolo. Ipak usledilo je i još skandala. Naime, 2010. rokerka Kortni Lav, koja je bila u braku s frontmanom Nirvane Kurtom Kobejnom od 1992. do njegove smrti 1994., javno je priznala da je imala aferu sa Rosdejlom. U popularnoj radijskoj emisiji Hauarda Sterna priznala je da je bio poput Adonisa, fenomenalan u krevetu i zaključila da ga je možda Gven tome podučila, čime je priznala prevaru. Navod bračni par nikada nije komentarisao, baš kao ni Rosdejlovo priznanje u intervjuu jednom magazinu da je imao homoseksualnu aferu sa pevačem Piterom Robinsonom. Žalio je što je otkrio tu dve decenije čuvanu tajnu o kojoj do tada, otkrio je, nije razgovarao ni sa svojom suprugom i pokušao da povuče intervju. Nije uspeo.

Izvori bliski paru tvrde da su se poslednjih godina neprekidno svađali, on je često odlazio od kuće i prepuštao joj brigu o deci, a u prilog im nije išlo ni to što je poslovno postala uspešnija od njega. Njegov bend Bush raspao se 2009., a Gven je baš tada krenula napred.

Osim u muzici, diktira i modne trendove, članica je žirija šoua „The Voice“ i sve ozbiljnije glumi, a debitovala je u „Avijatičaru“ Martina Skorsiza. Nakupilo se mnogo toga lošeg tokom godina pa se par udaljio i odlučio da se raziđe, a osim podele novca, predstoji im i dogovor o starateljstvu nad decom.