U trendu

Zašto su dlačice na četkici za zube različitih boja? Sigurno niste znali

Jesi li se ikada zapitali zašto vaša četkica za zube ima dlačice različitih boja? Verovatno niste, ali razlog je mnoge šokirao. A otkrila ga je Džes – gde drugde nego na TikToku – aplikaciji koja, čini se, služi za otkrivanje najvećih svetskih tajni i životnih trikova.

@jmac8781

stop wasting toothpaste#lifehack#todayyearsold#thingsyoudidntknow#didyouknow#toothbrushhack#hacks#lifelesson#over30#over40#over50#over60#over70

♬ Taste It – Ikson

U videu koji je, naravno, brzo postao viralan, Džes je objasnila da dlačice u različitim bojama pomažu u merenju količine paste za zube koju treba koristiti, prenosi Dejli Star. Svojim pratiocima pokazala je ovaj, naoko jednostavni i sasvim obični dentalni pribor koji smo videli hiljade puta, pre nego što je upitala: „Jeste li se ikada zapitali zašto vaša četkica za zube ima različite boje?

Čini se da postoji dobar razlog za to, o kojemu većina nas nije nikada razmišljala niti se pitala čemu te boje. „Postoji razlog za to“, otkrila je Džes. „Najmanja boja – obično pri vrhu, treba da nam pokaže koliko paste za zube zapravo treba da koristimo. Zapravo ne biste trebalo da stavljate pastu za zube duž cele četkice.“

Džes tada ističe tamnoplavi deo svoje četkice za zube i kaže: „Trebalo bi da upotrebite otprilike količinu paste za zube veličine zrna graška, na tamnoplavom delu ovdje.“ Dečje četkice za zube takođe imaju sličnu caku, rekla je, ali bi  boja mogla da se nađe u sredini, a ne na vrhu četkice.

Otkako je objavljen, video je prikupio više od 4800 lajkova i desetine komentara korisnika koji su u poodmakloj životnoj dobi saznali ovu informaciju. Jeste li i vi među njima?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)