U trendu

Zašto u hotelskim sobama nikad nećete dobiti pastu za zube?

Iako se hotelska ponuda po pitanju kozmetike u proteklih nekoliko godina i te kako proširila, jednu stvar i dalje nećete naći u hotelskoj sobi. Pasta za zube ostaje glavna hotelska misterija, a novinar Daniel Engber s portala Slate istražio je zašto se i dalje ne može naći u osnovnoj hotelskoj ponudi.

Reč je, piše, o neobičnoj kombinaciji – gosti hotela je ne traže dovoljno često pa vlasnici hotela, u nameri da što više uštede, na pastu ne žele da troše sredstva. U hotelskoj regulativi pasta se tretira drukčije od sapuna i ostalih potrepština, skoro poput leka, pa bi joj i nabavka bila nešto skuplja.

Još je jedna „sitnica“ zaslužna za izostanak zubne paste iz osnovne hotelske ponude. Neki hotelijeri, naime, ističu da ne postoje skupi i luksuzni brendovi zubnih pasti pa, barem na podsvesnom nivou, gosti po tom pitanju nemaju čemu da se dive. „U skupim hotelskim sobama paste nema jer nije dovoljno skupa. U jeftinim hotelskim sobama je nema jer je preskupa“, piše portal Bravo, koji se takođe bavio problematikom paste u hotelima.

„Niko ne zna zašto, nikoga nije briga“

Osim toga, zubna pasta nije ključna u kategorizaciji hotela ili apartmana. Dok se za hotel s pet zvezdica nalaže postojanje „dva sapuna, šampona, fena za kosu, pribora za šivenje i kape za tuširanje“, zubna pasta spada tek u sugestije.

„Hoteli bi mogli da nam obezbede pastu za zube, ali to ne rade. Niko ne zna zašto, nikoga nije briga. Stvari su takve oduvek i očigledno će zauvek i ostati. Ne dobijamo pastu jer je ne tražimo, a ne tražimo je jer ne znamo da smemo“, zaključuje Engber svoje istraživanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar