U trendu

Zastrašujući snimak postao hit na društvenim mrežama: Pogledajte šta su izvadili iz ogromnog pitona

Tim veterinarskih patologa nedavno je izvadio leš aligatora dug metar i i po iz tela burmanskog pitona od pet i po metara koji je eutanaziran na Floridi. Nekropsija, ili autopsija životinje, snimljena je u zadivljujućem videu i nedavno je postala viralna na Instagramu.

Zdepasti piton bio je iste dužine kao i dosad najveći burmanski piton na Floridi (Python bivittatus), koji je uhvaćen i ubijen u junu. Ova jedinka bila teška oko 97 kilograma, ali je tek rasečeni piton verovatno bio još teži u trenutku smrti, s obzirom na njegov masivni poslednji obrok.

Grupa biologa otkrila je zmiju punjenu aligatorom u Nacionalnom parku Everglades. Naučnici su ispitivali invazivne biljne vrste kada su naišli na ogromnu zmiju, koja je takođe invazivna na Floridi. Istraživači su brzo eutanazirali zmiju u skladu s lokalnim odredbama za divlje životinje i poslali je u laboratoriju na Floridi na obdukciju. Budući da su burmanski pitoni invazivna vrsta i prete lokalnim divljim životinjama, ljudi ih mogu hvatati ili ubijati na human način tokom cele godine u određenim delovima južne Floride bez potrebe za dozvolom za lov ili licencom za to, prenosi Live Science.

Aligator bio netaknut

Rosi Mur, geonaučnica sa Floride koja takođe proučava invazivnu herpetofaunu, gmizavce i vodozemce, i bila je deo tima za obdukciju, objavila je video krvave operacije na svom Instagram nalogu 1. novembra. Patolozi su isekli zmijinu kožu, a zatim i stomak pre nego što su mrtvog aligatora izvukli iz njegove sluzave ružičaste grobnice.

„Kada je stigao u laboratoriju, bilo je očigledno da se unutar pitona nalazi aligator“, rekla je Mur za Live Science. Tim je uklonio aligatora iz unutrašnjosti zmije kako bi mogli da je izmere, dodala je.

Progutani aligator bio je u tako dobrom stanju da je izgledalo kao da je mogao da ustane i otpuzi iz sobe, što je iznenadilo istraživače koji su ga oslobodili. „Piton je počeo da vari aligatora, ali najvećim delom aligator je bio potpuno netaknut“, rekla je Mur. Jedina vidljiva šteta nastala je na dermalnom sloju, odnosno ljušturi, dodala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar