Zatamnjeni letnji pogled

Bilo da ih nosite iz čisto estetskih razloga, zato što vam se dopada kako vam stoje, ili zbog sve glasnijih saveta koji se tiču UV zaštite, par naočara za sunce može štošta reći o vašoj ličnosti i modnom ukusu. U dugim letnjim danima, tokom kojih ćete puno vremena provesti na otvorenom, čini se da ovaj detalj prestaje da bude tek pitanje izbora.
Još od legendarnih naočara ray ban aviators, nastalih tridesetih godina prošlog veka, onih koje je mnogo godina kasnije u filmu „Top-gan“ nosio i Tom Kruz, model pilotskih naočara uvek je popularan. Iz sezone u sezonu njihov dizajn se pomalo izmeni, ali neodoljivi retro šarm ostaje nedirnut. Ovaj model naočara najbolje stoji osobama s licem u obliku srca. Širi donji deo rama čini dobru ravnotežu s licem koje se sužava od čela ka bradi. Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za neki od aktuelnih modela bez okvira pošto oni, za razliku od naočara s jakim i masivnim ramom, ne naglašavaju bradu.
Muškarcima s kockastim licem, kojima je širina čela približno ista širini vilice, bolje će odgovarati obli, elipsasti okviri. Ukoliko pak imate okruglo lice, svoje crte mogli biste učiniti zanimljivijim uz pomoć uglastog, kockastog rama.
Veliki, prenaglašeni ramovi, takozvane maske, inspirisane Holivudom, hit su ove sezone koliko za žene toliko i za muškarce. Ukoliko želite naočare koje u isto vreme čine da izgledate moderno i mistično, jer daju izgled poznate ličnosti koja se velikim tamnim okvirima krije od običnog sveta, onda neće biti teško da u moru sličnih modela pronađete svoj. Ipak, budite pažljivi! Ovaj oblik ne odgovara svakome, te je i velika mogućnost da se pogledi okoline lepe za vas ne s idejom da ste privlačni, već smešni. Ova naočare će najbolje izgledati na izduženim i duguljastim licima. Logično je da veći ram bolje izgleda na većem licu, kao i da ima tendenciju da bukvalno proguta one s manjim licem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.