Zatvor na prodaju

Tražite udoban dom sa 132 kreveta i odlično obezbeđenim bravama? Danas je vaš srećan dan – baš takav objekat prodaje se u Indijani, SAD. Doduše, pogled i nije baš neki, ali zato ćete biti odlično osigurani čeličnim rešetkama koje su svuda oko vas. „Zatvor je zaista nešto što je nesvakidašnje kada je prodaja nekretnina u pitanju“, kaže agent za nekretnine koje je zadužen za to da pronađe kupca za ovaj neobični objekat.

Kako je došlo do toga da zatvor bude na prodaju? Šerif i njegovi policajci sele se u novi zatvor na drugom kraju grada, ali bi rušenje postojećeg objekta bilo izuzetno skupo – čitavih 300.000 dolara! Zato su zvanične vlasti okruga Porter odlučile da zatvor prodaju putem aukcije. Početna ponuda iznosi 25.000 dolara, ali je neizvesno koja će biti konačna cena. Ni sami agenti za prodaju nekretnina ne mogu to da procene, ističući da na tržištu ima „vrlo malo ovakvih objekata“, te da zato nemaju iskustva.

Pol Galanis je jedan od ljudi koji su zaduženi za prodaju zatvora. Galanis smatra da zatvor može da se transformiše u poslovni centar, zdravstvenu ustanovu, ili čak porodičnu kuću, tj. privatni objekat za stanovanje. Pa, ko voli – nek izvoli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.