U trendu

Zavisnik o zečevima

Jedna žena iz Oregona, koja je opsednuta zečevima, vraćena je iza rešetaka, nakon što ju je policija našla u hotelskoj sobi s dvadesetak zečeva.
Sudija Okružnog suda u Vašingtonu, Gejl Najtingejl, presudila je da je 47 godina stara Mirjam Sakevic narušila svoju uslovnu slobodu tako što je držala zečeve. Ona je osudila ovu ženu na 90 dana zatvora.
Policija je uhapsila Mirjam Sakevic 16. juna ove godine, nakon što je Sakeviceva pozvala majstora u svoj stan u predgrađu Portlanda, da joj popravi pokvareni televizor. Radnik je video i namirisao zečeve, a neki od njih su slobodno skakutali svuda unaokolo.
Pravni problemi ove žene započeli su 2006. godine, kada je policija pronašla više od 150 zečeva i tela petnaestak zečeva zamrznutih u zamrzivaču. Ona je potom uhapšena pod optužbama za nečovečno postupanje prema životinjama. Nakon što je izjavila da nije kriva, izrečeno joj je pet godina uslovne kazne, uz jedan uslov – a to je da se kloni zečeva.
Predstavnik policije po imenu Džim Vulf izjavio je da su narednici za kontrolu životinja u okrugu Vašington uklonili osam starijih zečeva, pet mlađih i jednog uginulog zeca iz hotelske sobe u ovom poslednjem incidentu.
Narednik koji je nadležan za uslovne kazne, Bob Sevir, kaže da je Mirjam Sakevic podvrgnuta sudskoj naredbi za mentalnu evaluaciju, ali da joj nije preporučeno nikakvo psihijatrijsko lečenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar