U trendu

Zbog ogromne božićne rasvete ispred kuće prete mu – ukidanjem struje (video)

Vlasti gradića u američkoj državi Nju Džersi zapretile su da će isključiti veliku prazničnu svetlosnu postavku jednog sugrađanina zbog opasnosti koju predstavlja za okolinu.

Zvaničnici mesta Old Bridž rekli su Tomu Apruciju i njegovoj supruzi Kris da će morati da plate 2.000 dolara na noć za obezbeđenje njihove svetlosne postavlke ili će je grad zatvoriti.

Bračni par Apruci poslednjih 15 godina za Božićne i Novogodišnje praznike montira svoje instalacije koje uključuju više od 70.000 svetala sinhronizovanih s muzikom.

Zvaničnici su naveli da sve veći broj ljudi koji dolaze da vide postavku i veliki broj parkiranih kola dovode do nebezbednih uslova u tom delu grada.

Tom Apruzi je rekao da je najavljena naplata „birokratska budalaština“ i pokrenuo je sakupljanje sredstava onlajn da bi mogao to da plati.

On je rekao da će njegova svetlosna predstava početi od subote, bez obzira da li se sakupi dovoljno novca. On navodi da se ovim krši prvi amandman američkog Ustava koji zabranjuje suzbijanje slobode izražavanja, veroispovesti, štampe i okupljanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.