U trendu

Zbogom, Mario

Predstavnici Ginisove knjige svetskih rekorda otkrivaju neke novine koje se tiču sveta video igrica. Tačnije, otkrivaju ko je najpopularniji lik iz video igrica. Da vidimo kome je pripala ta laskava titula.
Ko je najprepoznatljiviji među gomilom animiranih likova u video igricama? Da li je u pitanju Nintendo legenda – Mario? Da li je to vladar sa šlemom, možda? Ili fudbalska legenda Džon Maden? Ne! Tako bar tvrde u izdanju Ginisove knjige svetskih rekorda o video igricama za 2010. godinu. Pobednik je večito gladna retro ikona Pac-Man.
Među ostalim zanimljivostima u svetu video igrica u ediciji za 2010. godinu otkriveno je i koja je najviše prodavana video igrica svih vremena ("Wii Sports", prodata u preko 43 miliona kopija), kolika je najveća kolekcija Pokemona – čak 12.113 delova, i koja je najpopularnija igra puzli – "Bejeweled". Da li ste i vi nekada probali bar neku od ovih igrica?
U ediciji o video igricama Ginisove knjige svetskih rekorda zabeleženo je i najduže vreme koje je neko proveo u igranju video igrica na kompjuteru. Pobednica je Sara Ladi, koja je provela ravno 700 dana igrajući video igricu "Runescape" u periodu između novembra 2004. godine i oktobra 2009. godine. To bi bilo preko devet časova dnevno i moglo bi se nazvati predanošću – ili ludošću! Ili oboje. Verovatno oboje!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.